Dirigent

Onze dirigent Greetje de Haan is in Friesland geboren. Na haar middelbare opleiding zette zij haar studie voort aan het Gronings en Alkmaars conservatorium. Daar studeerde zij af voor de hoofdvakken schoolmusicus, koordirectie en solo-zang. Ze deed masterclasses bij Elly Ameling, Daniël Ferro (Amerika) en Eva Blahova (Tsjechië). Greetje is nu actief als als soliste, dirigente en zangpedagoge. Ze leidde vele verschillende koren, waaronder het succesvolle vrouwenensemble Davanti. Ze was bij het professionele Liszt Ferenc Chorus zangcoach, tweede dirigente en soliste.

Als solist trad Greetje op in binnen- en buitenland; van het Concertgebouw tot recent in het Kunst Palast te Boedapest, live voor radio en tv. Ze geeft recitals en wordt uitgenodigd door koren en orkesten, onder andere recent in Oostenrijk. In 2018 speelde ze de hoofdrol in de opera Maximiliaan in Boedapest. Binnenkort neemt ze haar tweede cd op met de beroemde pianist Kassai István.

Greetje geeft zangles aan leerlingen van alle leeftijden en biedt in haar zangschool in Mijdrecht ook een privé (voor-)opleiding voor het conservatorium. Ook professionele zangers bereiden zich bij haar voor op optredens in theaters (zoals Carré en het Beatrixtheater), op televisie en bij producties van Joop van den Ende.

Greetje geeft ook workshops stemcoaching aan groepen. Als zanglerares inspireert en motiveert zij; alles draait om passie, ambitie en plezier.