Een jaar weer lekker gezongen

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Een jaar weer lekker gezongen

Weer samen zingen!

We zijn weer heerlijk aan het repeteren en treden zit weekend eindelijk weer op! En… We hebben onze Hans weer terug. Voor wie niet weet, wie Hans is…

Dirigent Hans van Breugel studeerde naast natuurkunde en geneeskunde tevens piano, kerkorgel en zang. Hij begon zijn professionele muziekcarrière als kerkorganist en leidde in die tijd ook al diverse koren. Na zijn verhuizing naar Amsterdam specialiseerde hij zich in theaterzang- en muziek. Hij richtte in 1983 mede de Engelstalige theatergroep The Company op en deed daarmee, als muzikaal leider, verschillende tournees door het land met grootschalige musicals van Stephen Sondheim (o.a. Merrily We Roll Along, Company en A Little Night Music). Hij was geruime tijd dirigent van het Nederlands Zangtheater en deed hiermee zowel enkele Brecht-voorstellingen (o.a. Mahagonny) als de spectaculaire zwembadvoorstelling Kikkers. Tevens was hij enkele jaren zanger in het Nederlands Vocaal Ensemble. Na zijn intrek in Hilversum begon hij met regisseren, o.a. bij showgroep The Lucky Boys and Girls. Daarnaast was hij betrokken bij diverse andere muziektheatervoorstellingen in ’t Gooi (o.a. Anatevka, Kiss Me Kate en Ghetto). In 1996 heeft hij Het Goois Zangtheater opgericht. Mede door zijn muzikale eigenzinnigheid ontving hij daarvoor in 2002 een cultuurprijs van de Gemeente Hilversum. In de zomer van 2003 was hij muzikaal leider bij de Nederlandse premiere van de musical Assassins op De Parade in Amsterdam. Hij regisseerde en dirigeerde i.s.m. het Promenadeorkest een openlucht-versie van Die Dreigroschenoper die in 2009 op de vijver van het Hilversumse raadhuis werd opgevoerd. In 2010 heeft hij mede Stichting Amateurkoor opgerichten is hiervan een aantal jaren bestuurslid geweest. Vanaf die tijd ging hij zich meer toeleggen op het dirigeren van bestaande koren, waarbij nog steeds vaak het maken van muziektheater het eindresultaat is. Zo was hij artistiek leider van o.a. gospelkoor Vision (Hilversum), Chorus Line (Soest), Pro Musica (Bussum) en theatergroep Spotlight (Loosdrecht). Momenteel is hij dirigent van Noisy Voices (Amsterdam), popkoor De Meeste Stemmen (Heemskerk) en het klassieke Solderkoor (Amsterdam). Hij was reeds eerder enige tijd dirigent van Vocalgroup Esperanto (en maakte met hen de voorstelling Oh Meisje) en is nu na enkele jaren weer met erg veel plezier bij hen terug!

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Weer samen zingen!

In kleine groepjes lekker weer optreden

Afgelopen maandag 27 april, op Woningsdag, konden we na weken stilte eindelijk weer optreden. Op anderhalve meter afstand en maar met een klein groepje zongen we voor een enthousiast publiek dat op het gras was gaan staan of vanaf het balkon stond mee te zingen. De komende weken gaan we in deze kleine samenstellingen meer optredens verzorgen. Wij hebben er zin in!

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor In kleine groepjes lekker weer optreden

Samen met AHMK het nieuwe jaar inluiden

Een leuk overzicht ontvingen we van ons optreden samen met het Ankeveens Havenloos Mannenkoor tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Het Wapen van Ankeveen was afgeladen. Een mooi begin van een nieuw muzikaal jaar, tevens het eerste optreden van onze nieuwste zangeres Patricia (onderste foto rechts). Met de beste wensen van ons allemaal!

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Samen met AHMK het nieuwe jaar inluiden

Traditioneel aan de Glühwein

Inmiddels een traditie, zingen tijdens de Warme Winter Weken in Tuincentrum Vaarderhoogt, waar we altijd getrakteerd worden op een glaasje Glühwein tussen het zingen door.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Traditioneel aan de Glühwein

Met Springtide in De Hallen


Lekker weer samen met Springtide opgetreden in De Hallen Amsterdam tijdens het Festival Vocaal. We moeten hier maar een jaarlijks terugkerend iets van maken…

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Met Springtide in De Hallen

Fijn Kerstoptreden

Voor de tweede keer dit jaar mochten we komen zingen in Holland Baarn. De groep toehoorders was niet heel groot, maar wel heel enthousiast! Volgend jaar mogen we weer terugkomen :-).

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fijn Kerstoptreden

Schoonoordbewoners gezellig en dankbaar publiek

Met een kleiner groepje zongen we voor een gezellig en dankbaar publiek: de bewoners van Schoonoord Baarn. Na afloop werden we nog even in de watten gelegd.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Schoonoordbewoners gezellig en dankbaar publiek